Abant Gölü Tabiat Parkı içerisinde bulunan Abant gölü Türkiye’nin turistik açıdan en çok bilinen göllerinden biridir. Bolu ilinin bir parçası. Özellikle Marmara bölgesi ve Bolu çevresinde bulunan illerdeki insanların günübirlik ziyaretlerini gerçekleştirdiği Abant Gölüne Türkiye’nin bir çok yerinden ve yurt dışındanda bir çok ziyaretçi geliyor.

Bolu’da bir gezintiye çıkmak isteyenin ilk akla geldiği varış noktaları Abant Gölü, Yedigöller ve Gölcük Gölü olarak sıralanıyor.

Abant Gölü Hakkında Bilgi

Denizden yaklaşık 1350 metre yükseklikte olan göl yeraltında meydana gelen tektonik çöküntüler ile bunların sonucunda büyük taş bloklarının bulunduğu geniş vadinin doldurulması ile meydana gelmiştir. Göl tektonik kökenli olduğundan fay hattı üzerinde durur. Göl suyu çoğunlukla dağlardan gelen kar suları ve bir kaç küçük dere üzerinden beslenir. Olası bir orman yangınında kullanılmak üzere oluşturulmuş olan Gölcük gölünü bir çok insan Abant gölü ile karıştırmaktadır.

Abant Gölü Tabiat Parkında Neler Yapılır?

Öncelikle ne zaman giderseniz gidin bölgede havanın diğer bölgelere göre daha soğuk olduğunu bilin. Yazın en sıcak günlerinde dahi yanınızda kalın giysiler bulundurmanız sağlığınız açısından iyi olursunuz. Sonrasında oranın havası çarptı demeyin 🙂
Abant gölü çevresinde yaklaşık 7 km’lik bir parkur bulunur. Bu parkurda yürüyüş yapmanız mümkün. Ayrıca göl etrafında araç ve at arabaları içinde bir yol bulunuyor. Bu araçlarla göl etrafında tur atabilirsiniz.

[vrview img=”https://www.gezikesiftatil.com/wp-content/uploads/2018/02/bolu-abant-golu-360.jpg” ]

Piknik alanları, kamelyalar, masalar ile çevrelenmiş bölgede elbette mangal yapmak mümkün ki yapmadan dönmeyin diyebileceğimiz bir etkinliktir. Keşke mangal ekipmanlarını getirseydim diyen ziyaretçiler içinde bu malzemeleri satın alabilecekleri bir yerde mevcut.  Ayrıca çeşitli noktalarda kurulu olan çeşmelerde yazın en sıcak günlerinde buz gibi suyla karşılaşmak mümkün.
Ahşap yürüyüş noktalarında gölün keyfini çıkartmak ve Abant Tabiat Parkının muhteşem doğal güzelliği eşliğinde tertemiz oksijeni ciğerlerinize çekmek size iyi gelecektir.
Abant Gölü profesyonel, yarı profesyonel veya cep telefonu kamerası ayırt etmeksizin mükemmel fotoğraflar sunabilen bir yapıyada sahip. Amatör olarak fotoğraf çekimi ile ilgilen kişiler için muhteşem bir çalışma noktası. Bol çeşitli ağaçların bol çeşitli renkleri, Karadeniz yaylalarını andıran çeşitli noktaları, bir çok etkinlikle hiç durmayan canlılığı ve yaz kış ziyaretçi akınına uğraması bir çok fotoğraflarda harika kareler çıkartıyor.
Bunların yanı sıra gölde olta balıkçılığı yapmakta mümkün.
Kampçılar içinde Karavan ve çadır kampı kurulabilir. Tekrar belirtmek isterizki gece soğuna hazırlıklı olmalısınız. Günlük 25 TL ücretle kamp alanında kamp kurabilirsiniz. Elektrik ve su ihtiyacınız karşılanıyor.

Abant Gölü Giriş Ücreti ve Diğer Etkinlik Ücretleri

Abant Gölüne araç girişi için 12 TL bir fiyat isteniyor. Bu ücret tabiat parkı girişinde alınıyor. Şahsi girişlere ücret alınmıyor. Bayram ve özel günlerde ücretsiz olduğu oluyor ancak bu tatil günlerinde göl etrafı çok kalabalık oluyor.
Faytonla göl etrafında tur için yaklaşık 80 TL ücret ödemeniz gerekiyor.
Bisiklet kiralamak ve göl turu yapmanın 1 saatlik ücreti yaklaşık 13 TL.

Abant Gölü Yakınlarında Konaklama

Göl kıyısında net olarak görünen büyük otelin ismi Abant Place. Otel adeta tatil köyü hizmeti veriyor. Otelin gecelik konaklama fiyatı ortalama 350 TL (çeşitli tatil firmalarından alınan fiyatların ortalaması) Ayrıntılı bilgi için otelin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Abant Place Otel

Abant gölü etrafında konaklamak için Abant Göl Evleri kullanılabilir. Gölün hemen kıyısında  bulunan bu evler özel şömineli ve kısmi veya tam göl manzaralı odalar sunmaktadır. Abant Göl Evleri’nin odaları ısıtma sistemi ve uydu TV ile donatılmıştır. Her gün açık büfe kahvaltı servis edilir. Alakart restoran mevcuttur. Konuklar göl manzarası eşliğinde öğle ve akşam yemeklerini yiyebilirler. Web Sitesi İçin Tıklayın. Konaklama fiyatı yaklaşık 320 TL

Abant Göl Evleri

Ayrıca Büyük Abant Otel’de konaklama için tercih edilebilir. Fiyat Ortalama 380 TL

Otel hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Büyük Abant Otel

 

Ne Zaman Gidilmeli

Abant gölü her mevsim ziyaretçilerine harika manzaralar verebiliyor. Yazın rengarenk güzelliği, İlkbaharın kokusu, sonbaharın yaprakları, kışın beyazı Abant gölünde muhteşem görüntüler veriyor. Bu nedenle göle her mevsim ve yılın her ayı ziyaretinizi yapabilirsiniz. Kar yağışının olduğu zamanlarda gitmeniz durumunda yolların durumunu göz önüne almanız önemlidir.

Ne Yenir?

Göl yakınında kafe ve restorantlar mevcut.  Harika Abant gölü manzarası eşliğinde kendin pişir kendin ye yapabilirsiniz.  Göl çevresinde bulunan piknik masaları mangal yapmak için kullanılabilir alanları belirtiyor. Farklı bir noktada mangal yapma imkanınız yok. Mangal yapma planınız varsa malzemelerinizi eksiksiz almanız faydanıza olacaktır. Eğer malzeme eksiğiniz var ise Milli Park girişinde bulunan dükkanlardan tamamlayabilirsiniz. Açıkçası işletmelerde yemek yemek veya sadece karnınızı doyurmak için biraz fazla para harcamanız gerekebilir.

Abant Gölü Tabiat parkına Nasıl Gidilir?

Bolu il merkezinin yaklaşık  35 km. batısında bulunan Abant Gölü Tabiat Parkına, özel araçlarla gidilebildiği gibi Bolu şehir merkezinden minibüsler ile Abant Gölüne ulaşılabilir.
İstanbul yönünden gelen ziyaretçiler için
İstanbul’dan 277 kilometre uzaklıkta olan Abant’a ulaşmak için Anadolu Otoyolu üzerinden Kaynaşlı ayrımından çıkarak Bolu Dağı çıkışında Abant yoluna sapmalısınız. Tabelalar sizi milli parka kadar götürecek. Ankara’dan gelecekler İstanbul Otoyolundan Bolu Dağı geçişine kadar gelip buradan tabelaları takip ederek Abant’a ulaşabilirler. 22 kilometrelik doğa ile iç içe bir yolculuk sonucunda Tabiat Parkına varılabilir.
Ayrıca Göl Etrafında çekilen 360 derece fotoğraflara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Rotanız İçin Öneriler

Gölcük Gölü – Bolu