Burdur Gölü Türkiye’nin en derin göllerinden biridir. Tektonik çöküntü sonucu oluşmuş bir göldür. Gölün batı bölümünde bulunan fay hattı nedeniyle batı kısımı dardır ve bu dar alan en derin noktasıdır. Bazı noktalarda derinlik 100 metreye ulaşmaktadır. Göl suyu yoğun derecede tuzludur. Bu nedenle balık nüfusu yoktur. Burdur Gölü su seviyesi son yıllarda gölü besleyen akarsular üzerine baraj yapımı sonucu oldukça düşmüştür.

Burdur gölü bölge halkı tarafından günübirlik piknik ve serinleme amacıyla da kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında göl seviyesi bir hayli düşmektedir.

Gölün bir başka özelliği ise dünyada bulunan Dikkuyruk Ördek nüfusunun %70’i Burdur Gölünde yaşam alanı olmasıdır.

Burdur Gölü Hakkında Bilgi

Göl her ne kadar eski güzelliğini gün geçtikçe kaybetmiş olsada hala görülmeye değer bir manzarası bulunmaktadır. D330 Burdur – Fethiye karayolunun bir kısmı Burdur Gölü kıyısından geçmektedir. Özellikle bu noktada bir çok insan araçlarını durdurup güzel manzaranın tadını çıkarıyorlar.

Göl kıyısında Lisinia Doğa proje Alanı görülmeye değer eğitici ve öğretici ögelere sahiptir.

Burdur merkezine yakın noktada yine D330 karayolu üzerinde gölde yüzebileceğiniz bir Belediye Halk Plajı bulunmaktadır. Burada piknik yapmak için uygun yerler bulunuyor.

Burdur Gölü Halk Plajı

Piknik alanlarında üstü kapalı çardaklar ve bu çardakların yanında mangal yapmak için şömineler bulunmaktadır. Yaz aylarında hafta sonları yoğun ilgi görmektedir.

Burdur gölü çamlık alan piknik alanı ve masaları
Burdur Gölü Kıyısı Piknik Alanı

Plajın biraz ilerisinde Kuş Gözleme Noktası bulunmaktadır. Sakin ve dinlendirici bir noktada bulunan gözlem noktasında çay içme imkanınızda bulunuyor.

Lisinia Doğa Projesi

Göl kıyısında Lisinia Doğa Projesi adında bir proje alanı bulunmaktadır. Bir yaban hayatı merkezi olan Lisinia ayrıca 8 ayrı alt proje bulunmaktadır.

Lisinia: Bölgenin eski çağlardaki adı olan Psidya’nın en önemli şehirlerinden biri Lisinia’dır, merkez adını buradan alır. (Lisinia: Doğan ve batan güneşin,ay ışığının sudaki pırıltısı anlamına gelir.)

En önemlisi ise Doğa Okulu adı altında yürütülen eğitim projesidir. Suyun Önemi ve Su Kaynaklarının Tasarruflu Kullanılması, Küresel Isınma, İklim Değişikliği ve Alınabilecek Önemler, Yaban Hayatı ve Önemi, Biyolojik Çeşitlilik, Organik Tarım Teknikleri ve Başarı Hikâyeleri, Zararlı Kimyasallar ve Kansere Etkileri gibi başlıklar altında eğitim düzenlenmekte ve eğitim sonunda “Doğa Gönüllüsü” olarak ayrılmaktadır.

🌍Lisinia Konum İçin Tıklayın.

Lisinia hakkında daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Salda Gölü – Burdur