İstanbul Büyükada adasında bulunan Büyükada Tabiat Parkı 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Yaklaşık 4,5 hektar alana sahip bölge Devlet Ormanı statüsündedir. Doğal orman yapısı ve yeşil ile mavinin muhteşem buluşmasına sahne olan Büyükada tabiat Parkı bölgede bulunan Dilburnu Tabiat Parkı ile birlikte en çok tercih edilen noktalardan bir tanesidir.

Ayrıca Tabiat Parkı çevresinde yer alan Aya Nikola Manastırı, Adalar Müzesi, Aya Yorgi Kilisesi, Rum Yetimhanesi, II. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Camii’de ziyaret edilecek yerler arasındadır.

Büyükada Tabiat Parkı’nda Neler Yapılır?

Bölgede günübirlik mesire (piknik), konaklama ve yüzme imkanları bulunur. Piknik haricinde, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık gibi aktiviteler yapmak mümkündür. Ayrıca mesire alanında çeşme, büfe, WC, spor sahası gibi imkanlar bulunur. Minik bir yaz tatili yapabilme imkanının bulunduğu noktada bulunan plajda yüzme keyfi yapabilirsiniz.

Büyükada Tabiat Parkı Konaklama

Bölgede Kartal Belediyesinin kontrolünde bulunan bungalov veya normal evlerde (Büyükada Sosyal Tesisleri) ve Ada Kartal Otelinde konaklama imkanı bulunmaktadır. Deniz kenarında bulunan bu konaklama noktalarında küçük bir yaz tatili yapabilirsiniz.

Tabiat Parkı’na Giriş Ücreti Ne Kadar?

Tabiat Parkına Giriş Ücreti ;

Şahıs5 TL İndirimli 2.5 TL Bisiklet 5 TL

Sosyal Tesisler ve Plaja giriş ücreti ;

Hafta içi 15 TL / Hafta sonu 25 TL (Konaklama Fiyatları Farklıdır)

Büyükada Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal\’dan belli saatlerde yolcu taşıyan Adalar-Yalova vapurlarıyla Büyükada\’ya ulaştıktan sonra yürüyerek, fayton ya da bisiklet kiralayarak tabiat parkına varılabilir.