Edirne şehir merkezine yakın ve Meriç nehrinin karşısında bulunan, huzur ve yeşil dolu doğa ile buluşma noktalarından biri olan Edirne Kent Ormanı yaklaşık 40 hektarlık bir ağaçlık alandan oluşuyor. Girişin ücretsiz olduğu Edirne Kent Ormanında piknik yapmak ve doğanın tadını çıkartmak mümkün.

Edirne Kent Ormanı İzzet Arseven Mesire Alanı bölümünü Edirne Büyükşehir Belediyesinden kiralayan ve işleten firma tarafından mangal hizmeti, piknik ve market hizmetleri veriliyor. Bölgede bulunan masalar ve mangal düzenekleri sayesinde rahat ve çevreci bir piknik yapmanız mümkün.

Meriç nehrine yapılan ıslah çalışması sonucu kıyı şeridinin betonlaşması nedeniyle eskisine nazaran doğallığını kaybetsede şehir merkezine yakınlığı nedeniyle tercih edilebilecek bir seviyede bulunuyor.

Edirne Kent Ormanı’nda Neler Yapılır?

  • Yaz aylarında Kent Ormanı içerisinde belirli bir ücret karşılığı fayton ile orman turu yapabilirsiniz.
  • Tunca firması tarafından mangal hizmeti ile keyifli bir gün geçirebilir veya kendi mangal ve pikniğinizi kendiniz yapabilirsiniz.
  • Doğa fotoğrafçıları için bir çok bitki ve ağaç türü, canlı çeşitleri sayesinde güzel fotoğraflar çıkartabilirsiniz. Ayrıca Meriç nehrinin ihtişamlı görüntülerini çekebilirsiniz.
  • En güzelide doğanın muhteşem sesini, kuş cıvıltılarını gözlerinizi kapatıp dinleyebilirsiniz.
  • Yaz aylarında bisiklet turu yapabilirsiniz.

Kent Ormanı İşletmeni Tunca Firması Bilgileri

Tunca Restaurant Otel İşletmeciliği Organizasyon Turizm Gıda İthalat İhracat San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Karaağaç Mah. Lozan Cad. No:10 Merkez/ Edirne
Telefon: 0530 016 5757

Bölge ile ilgili yapılan yorumlar sonucunda anlaşılan Kent Ormanının hor kullanıldığı ve bakımının yapılmadığı gerçeği ile yüzyüze kalabilirsiniz. Kendini bilmez çevre düşmanı bazı insanlar tarafından yapılan aktivite sonrasında çöplerin doğaya atılması ve toplanmaması sonucu ormanın bazı noktaları kötü yorumlara maruz kalıyor.

Edirne Kent Ormanına Nasıl Gidilir?

Edirne kent merkezinden Karaağaç tarafına doğru ilerleyip Tunca Nehri kıyısına geldiğinizde karşınıza Tunca Köprüsü çıkacak. Bu köprüden karşıya geçerek Meriç Nehrine ulaşıp Meriç Köprüsü üzerinden geçin. Karşıya geçtiğinizde Kent Ormanı giriş tabelası ile karşılaşırsınız.

Tunca Köprüsü 1608 yılında Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından yapılmıştır. Köprüye Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü adıda verilir.