İstanbul’un en görkemli korusu* desek yanlış söylemiş olmayacağımızı düşündüğümüz güzellikte olan Emirgan Korusu Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Boğaz kıyısındaki konumu, manzarası, florası, etkinlikleri, sessizliği, cıvıl cıvıl kuş sesleri, ilbahar ve yaz aylarında muhteşem kokusu, şehrin ortasında suyun harika sesi, karşılaşabileceğiniz sincaplar, ördekler, kuş çeşitleri ve daha fazlası ile tam anlamıyla şehrin ortasında doğa ile içiçe bir yaşam alanı oluşturulmuş.

Çocuklarınız için kum zeminli harika bir eğlence parkı ile enerjisini atacak bir ortamda mevcut. Yaklaşık 470 bin m2 alana yayılmış olan Emirgan Korusu İstanbulda Gezilecek Yerler listesinde başı çekmesi gereken bir nokta. Bu 470 bin m2 alan içerisin de neler yok ki?

Emirgan Korusu’na yaya olarak giriş ücretsiz. Otopark ücreti 2020 yılında 12 TL. Ayrıca 30 TL ile 50 TL arasında değişen açık büfe ve serpme kahvaltı çeşitleri bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için Emirgan Korusu Hakkında Bilgi yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Koru Ne Demek? ; bakımlı ve koruma altında bulunan küçük ormanlara koru adı verilir.

Emirgan Korusu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Eğer özel aracınızla gidecekseniz Sarıyer Sahil Yolunu kullanmanız gerekiyor. Emirgan’a geldikten sonra cadde üzerinde bulunan tabelaları takip ederek içeriye giriş yapabilirsiniz.

Toplu taşıma yolu ile bölgeye İETT otobüslerinin Sarıyer Sahil Yolunu kullanan tüm araçlarını kullanabilirsiniz.

Emirgan Korusu girişi önündeki duraktan geçen İETT araçları;

22 İstinye Dereiçi – Kabataş
22RE Fatih Sultan Mehmet – Beşiktaş
25E Sarıyer – Kabataş
40 Rumelifeneri – Taksim
42T Bahçeköy – Taksim
59RH Rumelihisarı Üstü – Hacıosman Metro

Ayrıca koru girişine yakın noktada bulunan Emirgan İskelesine aşağıdaki seferler düzenleniyor.

Bebek – Emirgan (Pazar ve Tatil Günleri – Boğaz)

Rumeli Kavağı – Eminönü (Hergün)

Çengelköy – İstinye (Pazar ve Resmi Tatillerde Yapılmaz)

Boğaz Seferi

Emirgan Korusu’nun Kısaca Tarihi

Önceleri Feridun Bahçesi olarak bilenen park 17. yy.da Osmanlı Padişahı 4. Murat tarafından İranlı Emir Gün’e hediye edilmiştir. Bu hediyeden sonra ismi Emirgan Korusu olarak kalmıştır. 19. yyda Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa’ya verilen koruya bu dönem içerisinde 3 adet köşk yapılmıştır. 1940 yılında alan kamulaştırılmıştır. Dönemin Belediye Başkanı Lütfi Kırdar tarfından park yapılmıştır.

Emirgan Korusu Hakkında Bilgi

Öncelikle Emirgan Korusu’nun hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu belirtmek istiyorum. Bu nedenle imkanlar dahilinde gezinizi hafta içi planlamanız uygun olacaktır.

Emirgan Korusu Hafta Sonu

Alanın etrafı duvarla çevrilidir. İçerisinde 120’yi aşkın bitki ve ağaç türünün bulunduğu alanda iki adette gölet bulunuyor. Yapay şelaler ile doğal bir ortamda suyun sesininde eşlik ettiği harika bir atmosfer oluşuyor.

Emirgan Korusu Piknik Alanı

Alanın neredeyse her noktasında güzel bir piknik yapabilirsiniz. Ancak koru içerisinde bazı noktalarda piknik için masalar bulunuyor.

Emirgan Korusu Piknik Alanları

Tamamen ücretsiz olan bu masalarda güzel bir piknik yapabilir, ağaç gölgesinde çay ve kahvenizi yudumlarken oyun parkındaki çocuğunuzu izleyebilirsiniz.

Lale Festivali her yıl 1-30 Nisan arasında yapılıyor. 2005 yılından bu güne devam ettirilen bu Uluslararası Lale Festivali Anadolu yakasında bulunan Göztepe 60. Yıl Parkında ve Emirgan Korusunda düzenleniyor.

Festival Nisan ayında hergün 11:00 ile 19:00 saatleri arasında etkinlikler yapılarak düzenleniyor. Bu etkinlikler içerisinde Yerli sanatçı konserleri, ebru sanat sergileri, ressam performansları, kaligrafi sanatçılarının performansları, Cam üfleme sanatları, Lale sergileri, lale satışları, çocuklar için eğlenceli aktiviteler yer alıyor.

Göztepe Parkı – Kadıköy / İstanbul

Emirgan Korusu Kahvaltı ve Fiyatları

Koru içerisinde 3 adet kök bulunuyor. Pempe Köşk, Beyaz Köşk ve Sarı Köşk.

Beyaz Köşk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait BELTUR tarafından işletilen Beyaz Köşk’te kahvaltı ve yemek hizmetleri veriliyor. Ayrıca düğün ve özel organizasyonlar için kiralanabiliyor.

Beyaz Köşkte Serpe Kahvaltı Fiyatı 32,50 TL, Açık Büfe Kahvaltı Fiyatı 42,50 TL

Köşk içinde 110 kişi kapasiteli organizasyonlar, havuz kenarında ise 400 kişiye yakın organizasyonlar yapılabiliyor.

Pembe Köşk

Tipik bir Osmanlı evi görüntüsünde olan Pembe Köşk düğün, nişan, toplantı ve diğer organizasyonlar için kullanılabilecek yaklaşık 350 kişiyi misafir edecek alana sahiptir.

Ayrıca hafta sonları serpme kahvaltı hizmeti verilmektedir. Serpme kahvaltı ücreti 32,50 TL

Pempe Köşk – Emirgan Korusu

Sarı Köşk

Sarı köşkte hafta içi ala carte, hafta sonu sabahları kahvaltı, öğleden sonra ise Açık büfe hizmeti veriliyor. (2020 bilgisi)

Serpme Kahvaltı Fiyatı : 32,50 TL
Açık Büfe Kahvaltı Fiyatı : 42,50 TL

Sarı Köşk – Emirgan Korusu

Emirgan Korusundaki restoranların işletmecisi olan

Emirgan Korusu’nda Neler Yapılır?

  • Yukarıdada belirtilen ve Büyükşehir tarafından işletilen işletmelerde uygun fiyatlarla ve tarihi ve doğal ortamıyla kahvaltı yapabilirsiniz.
  • Çocuklar için yapılan oyun parklarında çocuğunuz ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Emirgan Korusu Çocuk Parkı
  • İlkbahar ve yaz aylarında alanı saran laleler içerisinde harika fotoğraflar çıkartabilirsiniz. (Amatör fotoğrafçılığa izin veriliyor)

  • Mangal ve Semaver ateşi yakmak yasak. Ancak bir köşede getireceğiniz malzemeler ile güzel bir piknik yapabilirsiniz.
  • Lale bahçelerini gezebilir, asırlık çınar ağaçları altında bir yürüyüş yapabilirsiniz.
  • Muhteşem boğaz manzarasını izleyebilirsiniz.

Emirgan Korusu 2020 Giriş ve Otopark Ücretleri

Koru içerisine yaya girişi ücretsiz. İçeride bulunan otoparka giriş için gün boyu 12 TL ücret ödemeniz yeterli.