Orijinali Budapeşte’de, Tuna kıyılarında yer alan Estergon Kalesi’nin taklidi Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi, “Alanya Kalesi, Selçuklu Karatay Medresesi, Özbekistan’daki İsfendiyar Han’ın yazlık sarayla, Topkapı Sarayı’nın mermer fiskiyeleri ve içinde yer alan her türlü minyatür, vitray ve çinileriyle Estergon’a ait genel bir dış biçimin yanı sıra (ve belki daha fazla olarak), onu bir zamanlar fetheden Türklere ve onların bu fetih öncesi ya da sonrası çağlardaki çeşitli kültürel üretimlerine göndermelerle dolu…

Keçiören Belediyesinin resmi internet sayfasında 360° dönerek izleyebildiğimiz Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi iç görüntüleri ise minyatürden çiniye, vitraydan ahşap oyalğı farklı devirlerin estetik anlayışlarını harmanlayarak adeta bir zaman sıkışması içinde gösteriyor.

Kültür Merkezi 29 Mayıs 2005 tarihinde hizmete açılmış. Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezinin bir katında dükkan, diğer katında ise Köşk ( restoran ) katı bulunuyor. Ayrıca bu katta kümbet ve seyir terasıda bulunuyor.

Ayrıca bölgede bulunan teleferiğe binerseniz kültür merkezinin üzerinden geçiyorsunuz. Keçiören Şelalesinin hemen yanında bulunan Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi ile bölge harika bir manzara sahip olmuş.

Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezine Nasıl Gidilir?

 Adres : Güçlükaya Mahallesi Fatih Caddesi Bülbüller Sokağı

 0312 358 73 75-358 73 74

ZİYARET SAATLERİ: 10:00-22:00