Gölcük Tabiat Parkı içerisinde bulunan Gölcük gölü tabiat cenneti Bolu’nun bir parçası. Özellikle Marmara bölgesi ve Bolu çevresinde bulunan illerdeki insanların günübirlik ziyaretlerini gerçekleştirdiği Gölcük Gölüne Türkiye’nin bir çok yerinden ve yurt dışındanda bir çok ziyaretçi geliyor.

Bolu Gölcük Gölünün Oluşumu ; Gölcük Gölü yapay bir göldür. Olası bir Orman yangınında kullanılmak üzere depolanan su çevresinde oluşturduğu zengin flora ile bir turizm bölgesi haline gelmiştir.

Bolu’da bir gezintiye çıkmak isteyenin ilk akla geldiği varış noktaları Abant Gölü, Yedigöller ve Gölcük Gölü olarak sıralanıyor.

Gölcük Gölü Hakkında Bilgi

Denizden yaklaşık 1200 metre yükseklikte olan göl aslında yapay bir göldür. Olası bir orman yangınında kullanılmak üzere oluşturulmuş olan Gölcük gölünü bir çok insan Abant gölü ile karıştırmaktadır. Gölcük Gölü ismini Gölcük Tabiat Parkından almaktadır.

Aracın olmadığı ve bol oksijenin bulunduğu Gölcük Gölünde yapılacak en güzel etkinlik bu tabiat cennetinde yürüyüş yapmak. Emin olun yürümeyi bir etkinlik olarak görmeyen çoğu insan bile bu Göl etrafında bu düşüncesinden vazgeçecek. 1360 metre yürüyüş ile göl etrafını tam tur dönebilirsiniz.

Gölcük Gölü

Döşeme taşlardan yapılmış yürüyüş yolunu saran uzun ağaçlar ve göl manzarası ve doğanın muhteşem sesiyle yürüyüşü size 2 tur yaptırma ihtimali var. Bu yürüyüş yolu Gölcük Üçgöl Yürüyüş Parkuru olarak adlandırılıyor.

Gölcük Gölü – Gölcük Göl Evi

Gölcük Gölü profesyonel, yarı profesyonel veya cep telefonu kamerası ayırt etmeksizin mükemmel fotoğraflar sunabilen bir manzaraya sahip. Amatör olarak fotoğraf çekimi ile ilgilen kişiler için muhteşem bir çalışma noktası. Bol çeşitli ağaçların bol çeşitli renkleri, göl kenarında bulunan konuk evinin yalnız ve bir o kadarda muhteşem görüntüsü size harika fotoğraflar çekmenize olanak veriyor.

Gölcük Gölü – Kiralama

Ayrıca Gölcük Gölü etrafında dolaşmak için kiralayabileceğiniz araçlar mevcut. Bisiklet, golf arabası, ginger gibi araçları kiralayarak göl etrafında gezintiye çıkabilirsiniz. Toplu olarak hareket eden golf arabalarına biniş ücreti 5 TL. Bisiklet veya elektrikli araçları kiralama ücretleri ise şöyle;

Bisiklet : 15 TL (yarım saat )
Elektrikli araç : 50 TL (yarım saat)

Gölcük Gölünde Bulunan Ev Kimin ?

Gölcük Gölü Konuk Evi

Başlık size saçma gelmiş olabilir ancak Gölcük Gölündeki ev kimin sorusu Gölcük Gölünü ziyarete gelen bir çok insan tarafından soruluyor. Göl etrafında bulunan tek yapı olan ve Gölcük Gölünün hemen kıyısında bulunan ev aslında Devlet Konuk Evi. Orman Bakanlığına bağlı olan ev bir nevi özel misafirhane. Bu misafirhanede üst düzey devlet yöneticilerinin konaklayabildiği belirtiliyor.

Gölcük Gölü Fotoğrafları

Gölcük Gölü Yakınlarında Konaklama

Gölcük gölü etrafında konaklamak için Gölcük Kır Evlerleri kullanılabilir. Bungalov tipi bu evler Gölcük’ün tam içinde, Bolu Merkez’e 10 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Gölcük Kır Evleri ormanın içerisinde ve Gölcük ile bütünleşen manzarası bir doğa harikası olmakla beraber altışar kişilik konaklama imkanı sunan, dört oda bulunmaktadır.

Gölcük Gölü Konaklama

Evlerde 24 saat sıcak su, 32” LCD ekran televizyon ve daha bir çok imkanı misafirlerine sunmaktadır.

Bunun dışında göl yakınlarında oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Aşağıdaki listede gölcük gölü yakınlarında bulunan otellerin bazılarını ve iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

Gazelle Resort & Spa Gölcük Gölüne 3 km mesafede

Narven Termal Kasaba Gölcük Gölüne 5,5 km mesafede

Hampton by Hilton Bolu Gölcük Gölüne 9,8 km mesafede

Karpalas City Hotel & Spa Gölcük Gölüne 10,6 km mesafede

Kartaltepe Boutique Hotel Gölcük Gölüne 13,2 km mesafede

NeSS Abant Butik Otel Gölcük Gölüne 15,5 km mesafede

Ne Zaman Gidilmeli

Gölcük gölü her mevsim ziyaretçilerine harika manzaralar verebiliyor. Yazın rengarenk güzelliği, İlkbaharın kokusu, sonbaharın yaprakları, kışın beyazı Gölcük gölünde muhteşem görüntüler veriyor. Bu nedenle göle her mevsim ve yılın her ayı ziyaretinizi yapabilirsiniz. Kar yağışının olduğu zamanlarda gitmeniz durumunda yolların durumunu göz önüne almanız önemlidir.

Gölcük Gölünde Ne Yenir?

Göl yakınında kafe ve restorantlar mevcut. Gölcük Kır Gazinosuda tercih edilecek bir yer ancak ziyaretçilerin çoğu tabiki türk usulü mangal yapmanın tadına doymak istiyor. Harika Gölcük gölü manzarası eşliğinde Gölcük Mesire ve Piknik alanında mangal yapılabilir ve manzaranın tadı çıkartılabilir.

Göl çevresinde bulunan piknik masaları mangal yapmak için kullanılabilir alanları belirtiyor. Farklı bir noktada mangal yapma imkanınız yok. Mangal yapma planınız varsa malzemelerinizi eksiksiz almanız faydanıza olacaktır. Eğer malzeme eksiğiniz var ise Milli Park girişinde bulunan dükkanlardan tamamlayabilirsiniz.

Köfte Ekmek + İçecek ücreti 35 TL

Gölcük Gölü Kahvaltı

Bölgede kahvaltı yapabileceğiniz noktalar bulunuyor. Serpme kahvaltı fiyatı yaklaşık olarak 55 TL ücret karşılığı sunuluyor.

Gölcük Gölü Tabiat Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar? 2021

Tabiat parkına giriş ücreti 2021 yılında kişi başı 7 TL olarak ücretlendiriliyor. Şahsi araç girişi için 21 TL giriş ücreti alınmakla beraber araç içinde bulunan kişi sayısına bakılmıyor. Ayrıca Otobüs ve toplu gezi organizasyon araçları için farklı fiyat uygulamaları var.

Gölcük Tabiat parkına Nasıl Gilidir?

Bolu’nun 13 km. güneyinde bulunan Gölcük Tabiat Parkına, özel araçlarla gidilebildiği gibi Bolu şehir merkezinden kalkan Seben, Kıbrıscık ilçe minibüsleri ve şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Bolu Merkezinden Gölcük Gölüne Gidiş ;

Bolu il merkezinden Gölcük Tabiat Parkı yaklaşık 13 km. Ulaşım için D100 karayolu üzerinde Kıbrıscık, Seben kavşağından dönüş yapmanız gerekiyor. D100 karayolunda Gölcük Gölü ulaşımı için gerekli tabelalar bulunuyor. D100 karayolunda bulunan kavşaktan dönüş yaptıktan sonra Bilecik yönüne ilerlerken önünüze çıkan kavşata Gölcük Gölü yönlendirme tabelası bulunuyor.

Gölcük Gölü yolu asfalt ve düzgün bir yoldan oluşuyor.