Bilinen tarihi 3000 yıl öncesine kadar dayanan ve günümüze kadar bir çok medeniyetler, imparatorluklar gören İstanbul’un tarihine ışık tutacak bir çok müze bulunuyor. İstanbulda bulunan müzeler listemizde şehrin geçmiş tarihine ışık tutacak bir çok müzenin yanında ayrıca ilginizi çekebilecek kültür ve sanat müzelerinide sıraladık. İstanbulda gezilecek müzeler 2024 yılında giriş ücretlerinede yer verdiğimiz  müze kategorisine göre seçebileceğiniz bir çok nokta bulunuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

İstanbulda bulunan müzeler listemizde ilk sırada Rahmi M. Koç Müzesi bulunuyor. İstanbul’da en çok ziyaret edilen ve en çok ilgi gören müzeler arasında yer alan Rahmi M. Koç Müzesi Haliç’in kıyısında Beyoğlu’nda bulunmaktadır. İçerisinde nostaljik otomobillerin yanı sıra taşımacılık, sanayi endüstrisi ve iletişim araçlarının bulunduğu bir çok eser sergilenmektedir. Oldukça geniş bir alanda kurulu olan müzede içeriye adımınızı attığınız anda geçmişe yolculuğunuz başlıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Nostaji Caddesi

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında detaylı bilgi için müzeye özel yazımızı buradan inceleyebilirisiniz.

📞Müze İletişim : +90 212 369 66 00


🚗Müze Adresi : Piri Paşa, Hasköy Cd. No:5 D:No:5, 34445 Beyoğlu/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri : Pazartesi Günleri Kapalıdır.
Haftanın diğer günleri 11:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır.


📍Rahmi M. Koç Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti: 2024 yılı müze giriş fiyatı Öğrenci : 80 TL, Tam : 160 TL (Giriş fiyatları değişiklik gösterebilir.) (Müze kart ile indirimli giriş mümkün)
(Okul ziyaretlerinde öğrenci bileti 50 TL olarak uygulanmaktadır.)
Müze içerisinde bulunan denizaltı için ayrıca giriş ücreti alınıyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul Arkeoloji Müzeleri topluluğu İstanbulda bulunan müzeler arasında en geniş alana yayılmış ve en çok ziyaret edilen müzeler arasındadır. Türkiye’nin ilk, İstanbul’un en büyük müzesi, Dünya’nın ise en büyük müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri 1869 yılında “Müze-i Hümayun” adıyla kurulmuş ve 3 ana birimden oluşmaktadır. Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olarak adlandırılan bu birimlerde toplamda bir milyona yakın eser bulunur.

Tarihi kalıntılar, imparatorluk topraklarından getirilen ve çeşitli kültür ve medeniyetlere ait eserler sergilenmektedir.

Müze içerisinde büyük bir coğrafyadan edinilmiş, kazılar sonucu çıkarılmış, fetih sonrası ele geçirilmiş eserler, savaşlardan elde edilen silah ve ganimetler, antik mısırdan roma eserlerine kadar bir çok eserin sergilendiği bölümler mevcuttur.

Tarihi görerek ve tanık olarak öğrenmek adına özellikle çocuklar için somut örnek ile oluşturacak bir çok eğitici bilgi ve eserin bulunduğu müzeyi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Eski uygarlıklar, Hitit, Uratu, Lidya, Mısır ve Roma eserleri mevcuttur. Mutlaka gezilip görülmesi gereken tarihin seyrini eserlerden izleyebileceğiniz bir yer.

Müzeler grubunun içerisinde bulunan bölümler;

Eski Şark Eserleri Müzesi

Eski Şark Eserleri Müzesi

İçerisinde çok sayıda farklı coğrafya ve kültüre ait eserler bulunan Eski Şark Eserleri Müzesinde bir tarafta Hititler, diğer tarafta Antik Mısır ve mumyalar, başka bir tarafta Frigler, İslamiyet Öncesi Arap Yarımadası eserlerini görme imkanı bulabilirsiniz.

Çinili Köşk Müzesi

Çinili Köşk Müzesi

Fatih Sultan Mehmet döneminde 1472 yılında yaptırılan Çinili Köşk, Aya İrini’nin müze için yetersiz kalması nedeniyle restore edilerek 1880 yılında ziyarete açılmıştır.

Müze içerisinde Selçuklu ve Osmanlı devirlerinden kalma İznik çinisi ve seramik örnekleri sergilenmektedir.

Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi

Türkiye’nin ilk müzesidir. Arkeoloji kalıntı ve buluntu eserlerinin sergilenmesinin yanı sıra Osman Hamdi köşeside görülmeye değer bir noktadır.

📞Müze İletişim : +902125207740


🚗Müze Adresi : Alemdar Caddesi, Osman Hamdi Bey Yokuşu, Gülhane


🚪Açılış Kapanış Saatleri : Pazartesi günleri kapalıdır.
Haftanın Diğer Günleri açılış 09:00, kapanış 17:30 olarak uygulanmaktadır. Gişeler 16:30’dan sonra ziyaretçi kabul etmemektedir.


📍İstanbul Arkeoloji Müzelerine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti 2024: 200 TL (Öğrenci İndirimi Yapılıyor) (Müze Kart ile İndirimli Giriş Yapılabilir)

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Sultan Ahmet Camisinin yanında bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi içerisinde Osmanlılar, Abbasiler, Emeviler, Memluklular, Selçuklular ve Safeviler gibi bir çok dönemden kalan kutsal eserler sergilenmektedir.

İslam eserleri, el yazması Kuran-ı Kerimler ve kitaplar ve daha bir çok eseri müzede gözlemleyebilirsiniz.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi El Yazmaları

Müzenin bir odası Sakal-ı Şerif için ayrılmıştır.

Müze binası Sultan Süleyman döneminde Sadrazam İbrahim Paşa’nın sarayı olması müzenin değerine ayrı bir değer katmaktadır.

📞Müze İletişim : +902125181805


🚗Müze Adresi : Binbirdirek, At Meydanı Cd. No:12 Sultanahmet -Fatih/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri : Pazartesi dahil haftanın tüm günleri açıktır. Açılış 09:00, kapanış 17:30 olarak uygulanmaktadır.


📍Türk ve İslam Eserleri Müzesine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti: 200 TL (Öğrenci İnidimi Yapılıyor) (Müze Kart geçerlidir.)

Deniz Müzesi

Türkiye’nin denizcilik alanında en büyük müzesi olan İstanbul Deniz Müzesi Türk Silahları Kuvvetlerine bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı’na bağlıdır. Müze içerisinde tarihi kayıklar, denizcilik tarihindeki önemli kişilerin heykelleri ve bilgileri, Osmanlı Donanması, Cumhuriyet Donanması eserleri, Denizcilik kıyafetleri, tarihi dalgıç malzemeleri, Atatürk salonu, şehitler salonu gibi bölümler bulunuyor.

Müzeyi 3D sanal tur ile gezmek için buraya tıklayın. 

📞Müze İletişim : 0212 327 43 45


🚗Müze Adresi : Deniz Müzesi Komutanlığı Sinan Paşa Mh. Beşiktaş Cad. 6/1 Beşiktaş / İstanbul / TÜRKİYE


🚪Açılış Kapanış Saatleri :  Pazartesi günleri kapalıdır.
Hafta içi 09:00 – 17:30, Hafta Sonu 10:00-18:00 arası ziyaretçi kabul etmektedir.

İçeride bulunan Hediyelik Eşya bölümü Pazartesi ve Salı günleri kapalıdır.


📍Denizcilik Müzesine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti: Öğrenciler için Ücretsiz. Yetişkin Giriş Ücreti 2024 yılı için 60 TL.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesinin bulunduğu köşk 1925 yılında Mısır Hidiv ailesinden Prens Mehmed Ali Hasan tarafından yapıtırılan konut Atlı Köşk adıyla bilinmektedir. 1998 yılında Sabancı ailesi tarafından içerisinde bulunan koleksiyon ve eşyalar ile birlikte müzeye dönüştürülmüştür. Sabancı Üniversitesine bağlıdır.

2002 yılında ziyarete açılan müzede kitap sanatları ve hat koleksiyonları, Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resim Sergisi, mobilya ve dekoratif eserler, at heykelleri,  ve sanatsal eserlerin yanısıra Uluslararası Geçici Sergilere ev sahipliği yaptığı dönemler bulunmaktadır.

📞Müze İletişim :+90 212 277 22 00
🌍Web Sitesi : https://sakipsabancimuzesi.org/


🚗Müze Adresi : Sakıp Sabancı Müzesi Sakıp Sabancı Caddesi, 42 Emirgan 34467 İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri :  Pazartesi günleri kapalıdır.
11:00 – 17:00 arası ziyaretçi kabul etmektedir.


📍Sakıp Sabancı Müzesine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti 2024:
Tam Bilet : 90 TL
İndirimli Bilet : 45 TL
Öğretmenler, 14 yaş altı çocuklar ile bir refakatçi için ücretsizdir.

14 yaş üstü öğrenciler, 60 yaş üstü ziyaretçiler, Müzekart+ (Müzekart Plus) sahipleri için indirimli giriş uygulanmaktadır.

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

Gülhane parkı içinde Has Ahırlar Binasında bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi 25 Mayıs 2008 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müze içerisinde 9 ila 16. yy. arasında müslüman bilim adamları ve bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknolojik eserler ve aletler sergilenmektedir. Astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, matematik, geometri, fizik, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere toplam 12 bölüm bulunmaktadır.

Müze etrafındaki müzelere nazaran küçük olmasına karşın barındırdığı eserler ve sergileri ile oldukça heyacanlı ve öğretici bir tarih akışı ile donatılmıştır. Ayrıntılı bir müze turu yapmanız için en az 2 saatinizi ayırmanız gerekebilir.

📞Müze İletişim : +90 212 528 80 65+90 212 513 72 14 
🌍Web Sitesi : https://ibttm.muzeler.gov.tr/


🚗Müze Adresi : İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi
Gülhane Parkı İçi Has Ahırlar Binası


🚪Açılış Kapanış Saatleri :  Haftanın her günü 09:00 – 17:30 arası ziyaretçi kabul etmektedir.


📍 İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti: 50 TL (Müzekart ile giriş geçerlidir)

İstanbul Oyuncak Müzesi

2005 yılında Sunay Akın tarafından ziyarete açılan İstanbul Oyuncak Müzesi 40’tan fazla ülkeden temin edilen veya satın alınan oyuncakların sergilendiği eğlenceli ve bir o kadarda nostarjik bir müzedir. Bazı oyuncakların tarihi 200 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. İstanbulda bulunan müzeler arasında Düştepe Oyun Müzesi ile birlikte çocukların en çok ilgi göstereceği müzelerden biridir.

Her ne kadar çocukların oldukça ilgisini çekecek bir müze olması birinci öncelik olsada, yetişkinler içinde geçmişe yolculuk yaptıracak bir çok oyuncak sergilenmektedir.

Sanal Tur için Tıklayın.

📞Müze İletişim : 0 (216) 359 45 5051
🌍Web Sitesi : https://istanbuloyuncakmuzesi.com/


🚗Müze Adresi : Ömerpaşa Caddesi, Dr. Zeki Zeren Sokağı, No: 17 Göztepe / İSTANBUL


🚪Açılış Kapanış Saatleri :  Pazartesi günleri kapalıdır. Diğer günler 11.00 – 18.00 arası ziyaretçi kabul etmektedir.


📍 İstanbul Oyuncak Müzesine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti 2024:
Tam : 115 TL
İndirimli : 65 TL
(3 yaş ve üzeri çocuklar, öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri, 65 yaş ve üstü)

İstanbul Modern Sanat Müzesi

Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi (Kısa adıyla İstanbul Modern) Eczacıbaşı ailesinin öncülüğünde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 2004 yılında ziyarete açılmıştır.

Türk yapımı ve uluslararası modern/çağdaş sanat koleksiyonları ve sinemaya ev sahipliği yapan müzedir.

İstanbul Modern Sanat Müzesi geçici olarak Beyoğlu’nda bulunmaktadır.

📞Müze İletişim : 0212 334 73 81
🌍Web Sitesi : https://www.istanbulmodern.org/


🚗Müze Adresi :Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No 99, Beyoğlu, 34430 İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri :  Pazartesi günleri kapalıdır. Perşembe günleri Türkiye’de ikamet eden ziyaretçilere ücretsizdir.

Hafta içi 11.00 – 17.00, Hafta Sonu 12:00 – 17:00 saatleri arası ziyaretçi kabul etmektedir.


📍 İstanbul Modern Sanat Müzesi Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti:
Tam : 120 TL
İndirimli : 80 TL
(3 yaş ve üzeri çocuklar, öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri, 65 yaş ve üstü)
İstanbul Modern Sinema : 100 TL

İllüzyon Müzesi

Özellikle çocuklar için eğlenceli ilizyon gösterileri ve odalarının bulunduğu bir müze. Müze binası çok sayıda ziyaretçi için uygun olmadığından dolayı hafta sonu ve kalabalık saatlerde içeriye sıra ile alınıyor. Bazı günler yaklaşık 1 saat sıra bekleme gibi bir durum ile karşılabilirsiniz. İçeride çocuğunuzla beraber eğenlenceli vakit geçirecek bir çok bölüm var.

📞Müze İletişim : (0212) 244 06 64
🌍Web Sitesi : https://museumofillusions.com.tr/istanbul-istiklal/


🚗Müze Adresi : Narmanlı Han İstiklal Cd. No:180 34421, Beyoğlu / İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri :  Hafta içi 12.00 – 19.00, Hafta Sonu 11:00 – 20:00 saatleri arası ziyaretçi kabul etmektedir.


📍 İllüzyon Müzesine Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti 2024:
Tam : 260 TL
Çocuk(5-18 yaş) – Öğrenci – 65 yaş üstü : 170 TL
0-4 yaş ücretsiz.
Aile paketi : 740 TL (2 yetişkin – 2 çocuk veya 1 yetişkin 3 çocuk)

Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Zürafalı Köşk Hakkında Bilgi

Kazım Karabekir Paşa Müzesi, Sultan II. Abdülhamid’in Maarif Nazırı Antepli Münif Tahir Paşa tarafından ahşap olarak inşa edilen ve İtalyan mimar Rozette tarafından tasarlanan Zürafalı Köşk’te bulunmaktadır. Köşk bahçesinde bulunan dev zürafa heykeli nedeniyle bu ismi alan köşk ayrıca rüzgarlı havalarda bu heykelin çıkardığı uğultu nedeniyle Perili Köşk olarakta bilinmektedir. Köşk Osmanlı devletinin yıkılmasından sonra 1929 yılına kadar bakımsız ve boş bırakılmıştır.

Köşkün, Kazım Karabekir Paşa ile ilişkisi 1930 yılında başlar. Paşa köşkü satın alarak ailesi ile birlikte bu eve taşınır. Bu dönemde parasızlık nedeniyle köşk camları yorgan ve battineyelerle kapatılmış, camlarında pencereler takılamamış. 1938 yılına kadar burada yaşayan aile, Kazım Karabekir Paşanın İstanbul milletvekili olması ve sonrasında meclis başkanı seçilmesi ile Ankara’ya taşınır. Artık köşk aile için yaz tatillerinin geçirildiği mekan olarak kullanılmaya başlanır.

Kazım Karabekir Paşa sağlığında köşkün bir bölümünde çocukluğundan beri biriktirdiği ve sakladığı ailesine ve kendisine ait eşyaları sergilediği bir bölüm oluşturmuştur. Paşa’nın ve eşinin vefatı sonrası köşk Paşa’nın kızı Emel Karabekir Özerengin’e miras kalır.

Köşk, aile tarafından sadece yaz tatillerinin geçirildiği bir mekân olarak kullanıldı. Kazım Karabekir Paşa daha sağlığında köşkün bir bölümünde çocukluğundan beri biriktirdiği ve sakladığı ailesine ve kendisine ait eşyaların sergilendiği bir müze oluşturdu. Vakfın kuruluşundan sonra köşkte bir müze kurulması fikri de Paşa’nın bu girişiminin bir neticesi oldu. 1948’de Kâzım Karabekir Paşa’nın ölümünden sonra İstanbul’a dönen aile, yaz kış burada yaşadı. Ancak eşi İclal Hanımın vefatından sonrada köşk, Kâzım Karabekir’in ikiz kızlarından Emel Karabekir Özerengin’e miras olarak kaldı. 2002 yılında paşanın kızları ve torunu tarafından Kâzım Karabekir Vakfı kuruldu. 2005 yılında köşk özel bir müze olarak ziyarete açıldı.

Kazım Karabekir Paşa Müzesi Hakkında

Müzede Kâzım Karabekir ve ailesine ait kişisel eşyalar, dökümanlar ve eserler sergilenmektedir. 2 katlı müze bölümünde üst katta Paşa ve eşinin yatak odası, aile bireylerine ait fotoğraflar sergilenirken, alt katta oturma odası ile Paşa’nın çalışma ve kabul salonu aslına uygun olarak yeniden düzenlenmiş ve ziyarete açılmıştır.

1984 yılında Emel Karabekir Özerengin’in vefatından sonra köşk kapalı kaldı.2002 yılında Paşanın kızları Hayat Karabekir Feyzioğlu ve Timsal Karabekir Yıldıran ile Emel Hanımın kızı Gülden Gazioğlu tarafından Kâzım Karabekir Paşa’nın adını ve anısını yaşatmak amacı ile Kâzım Karabekir Vakfı kuruldu.

📞Müze İletişim :+902163029126
🌍Web Sitesi : http://www.kazimkarabekirvakfi.org.tr/


🚗Müze Adresi : Erenköy, Kazım Karabekir Sk. No:4  Kadıköy/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Müze Salı – Perşembe – Cumartesi günleri 10:00 – 12:30 ile 13:00 – 16:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.


📍 Kazım Karabekir Paşa Müzesi Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Müze Giriş Ücreti
Müzeye giriş Ücretsizdir.

Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi

Yazar Orhan Pamuk’un aynı adlı eserinden esinlenerek oluşturulan Masumiyet Müzesi Beyoğlu’nda 19. yy.dan kalan bir evde ziyarete açıktır. Müze teması Masumiyet Müzesi eserinde özellikle Kemal ve Füsun’un aşk hikayesini anlatan bir atmosferde sizleri romanın içerisinde yaşatmaya çalışıyor. Masumiyet Müzesi’ni okuyup hikayesini bilerek gittiğinizde okurken zihninizde canlandırdığınız sahneleri somut olarak yaşadığınız bir ortama giriş yapmak sizleri heycanlandırıyor. Müze, Füsun ile ailesinin yaşadığı evi dönemin eşyaları ile birlikte ziyaretçilerine sergiliyor.

Müze 2014 yılında Avrupa Yılın Müzesi Ödülü‘ne layık görülmüştür.

📞Müze İletişim : +90 212 252 97 38
🌍Web Sitesi : https://tr.masumiyetmuzesi.org/


🚗Müze Adresi : Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2, 34425, Beyoğlu


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi Günleri Kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar: 10.00-17.00

Masumiyet Müzesi Pazartesi günleri ile her yıl 1 Ocak’ta, Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günlerinde kapalıdır.


📍 Masumiyet Müzesi Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Masumiyet Müzesi Giriş Ücreti 2024
Tam : 150 TL
Öğrenci : 75 TL
Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi romanının son sayfalarında bileti giriş bölümünde damgalatarak ücretsiz giriş yapabilirsiniz. 

Ara Güler Müzesi

Ünlü gazeteci, foto muhabiri ve yazar Ara Güler’in objektifine yansıyan etkileyici eserlerin sergilendiği Ara Güler Müzesi Şişli ilçesinden bulunmaktadır. Müzede dönem dönem farklı sergilerde ziyarete açılıyor. Bunun için müzenin internet sitesini takip etmenizde fayda var.

📞Müze İletişim : +90 212 335 95 95
🌍Web Sitesi : http://aragulermuzesi.com/


🚗Müze Adresi : Tarihi Bomontiada Bira Fabrikası, Yapı Kredi Bomontiada, Ara Güler Müzesi, Birahane Sk. No:1 Şişli


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi ve bayram günlerinde Kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi : 10.00-18.00
Pazar : 12:00 – 18:00


📍 Ara Güler Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Ara Güler Müzesi Giriş Ücreti 2024
Ara Güler Müzesi’ne Giriş Ücretsizdir. 

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi

Osmanlı dönemine ait kültürel ve askeri teçizatları, yaşam şekilleri ve şartlarını Diorama ile sergileyen Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunuyor. Müzenin tanıtımında söylenen cümle müzenin temasını yansıtıyor.

“Burası zamanın durduğu yer. Hepimizin tarih içinde yaşanan olayları tekrar yaşayabileceği dünyadaki tek yer.”

Diorama Nedir?
Diorama, gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikâyenin ışık oyunlarının da yardımıyla üç boyutlu olarak modellenmesidir.

📞Müze İletişim : +90 212 296 98 04
🌍Web Sitesi : http://www.hisartmuseum.com/


🚗Müze Adresi : Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan / İstanbul / Türkiye


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi : 10:00 – 18:00
Pazar : 12:00 – 18:00


📍 Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Giriş Ücreti

Yetişkin : 100 TL
İndirimli Bilet : 50 TL
(Öğrenci ve Öğretmenler)
Müzekart + (Plus) Sahiplerine yılda bir defa müzeye giriş ücretsizdir, Müze Kafe ve Mağazada %10 indirim mevcuttur.

Ücretsiz Girişler : Engelli vatandaşlar ile beraberinde bir refakatçi, Savaş Gazileri

Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi

Fenerbahçe Spor Kulübünün kurulduğu tarihten bu yana kazandığı kupa ve ödüllerinin yanısıra, kulüp tarihi boyunca giyilen formalar, kulübün önemli isimleri, kulübün kuruluş öyküsü gibi bir çok serginin bulunduğu Fenerbahçe Spor Klübü Müzesi, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Maraton türbini alt tarafında bulunuyor. Kulübün bir taraftarı olmasanız bile mutlaka ziyaret etmeniz gereken müzelerden biri .

📞Müze İletişim : +90 216 542 17 83 (84)
🌍Web Sitesi : https://www.fenerbahce.org/muze


🚗Müze Adresi : Zühtüpaşa Mh., Bağdat Cad., Kızıltoprak, 34724 Kadıköy/İstanbul

Atatürk Müzesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyaları ve planlarının sergilendiği, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nın ve bu yolda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmadan önce yaşadığı ve planlarını yaptığı ev bugün Atatürk Müzesi olarak ziyaretçilerini bekliyor. Müze 1942  yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ziyarete açılmıştır. Girişler tamamen ücretsizdir.

📞Müze İletişim : +902122334723


🚗Müze Adresi : Meşrutiyet, Halaskargazi Cd. No:140, 34363 Şişli/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi : 09:00 – 17:00


📍 Atatürk Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Atatürk Müzesine Giriş Ücretsizdir.

Türkiye İş Bankası Müzesi

Türkiye’nin ilk bankası olan Türkiye İş Bankası tarafından ziyarete açılan Türkiye İş Bankası Müzesi bankacılık ve bankacılığın geçmişten günümüze gelişimi ile ilgili eserler, fotoğraflar ve çeşitli minyatürlerle anlatıldığı bir müze.

Müzenin bulunduğu bina Osmanlı İmparatorluğu’nda posta teşkilatının kurulduğu 1840 yılından itibaren Yenicami avlusu posta hizmetlerinde merkez olarak kullanılmıştır. 1870 yılında Posta ve Telgraf idareleri birleştirilerek bir nezaret idaresine verilince Postahane-i Âmire’ye “İstanbul Postanesi” adı verilmiştir. Zamanla bu ahşap binaya nezaret kalemleriyle posta servisleri sığmaması nedeniyle ve daha geniş bir binaya ihtiyaç duyulmuştur. Ahşap yapı 1890 yılında yıktırılmış, yerine 23 Eylül 1892’de, şimdi Türkiye İş Bankası Müzesi’ne ev sahipliği yapan kâgir bina hizmete girmiştir.

📞Müze İletişim : +90 212 511 13 31
🌍Web Sitesi : https://www.issanat.com.tr/turkiye-is-bankasi-muzesi


🚗Müze Adresi : Hobyar Mahallesi Bankacılar Caddesi No: 2 Bahçekapı  Eminönü / İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır. Bayramların ilk günleri kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar : 11.00-16.00


📍 Türkiye İş Bankası Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Türkiye İş Bankası Müzesine Giriş Ücretsizdir.

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi

Deniz müzesinde olduğu gibi yine TSK bünyesinde bulunan İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, savaş uçakları, hava kuvvetleri ekipmanları ve silahlarının sergilendiği bir havacılık müzesidir. Sergilenen eserler sadece TSK bünyesindeki teçizatları kapsamıyor. Örneğin %100 Türk menşeili uçakları, kurtuluş savaşında düşürülmüş düşman jetlerinin parçalarını, bazı milletlere ait geçmişte kullanılan savaş uçaklarını görmeniz mümkün. Ayrıca bina içerisinde Türk havacılık tarihinin gelişimini görebilirsiniz.

📞Müze İletişim
0212 663 24 90 2268 (Müze Danışma)
0212 663 24 90 2218 (Bilet Gişesi)
🌍Web Sitesi : https://istanbulhavamuze.hvkk.tsk.tr/


🚗Müze Adresi : Eski Havalimanı Caddesi Hava Kuvvetleri Müzesi 34149 Yeşilköy/İstanbul 


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır. Yılbaşı tatilinde ve bayramların ilk günleri kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar : 09.00-17.00


📍 İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi Giriş Ücretleri
Tam(Yetişkin) : 60 TL
Öğrenci : Ücretsiz
Müze Kart Geçerli Değildir.

Harbiye Askeri Müzesi

Türk tarihini görerek ve canlandırarak anlatan eğitici ve ilgi çekici bir müze olan Harbiye Askeri Müzesi, askeri tarihimizi, savaş araç ve gereçlerini, Türk tarihindeki önemli isimleri, Türk kültürünü eserlerle anlatmaya çalışıyor. Müze oldukça büyük ve 1-2 saat içerisinde gezilip tüm eserleri görebilme şansınız yok. Bu nedenle müzeye uğramak yerine müze için zaman ayırmanızda fayda var. Çocuklara tarihimizi anlatmak için gerçekten muhteşem bir müze.

Müzenin bulunduğu bina II. Abdülhamid tarafından yaptırılmış, 1936 yılına kadar okul, 1964’e kadar Kolordu Karargahı olarak kullanılmıştır. 1966 yılında restorrasyona başlanmış, 1991 yılında bitirilerek ziyarete açılmıştır.

Ayrıca müzede TSK’ya bağlı Mehtaran Birliği Pazartesi hariç hergün 15:00-16:00 saatleri arasında müze ziyaretçilerine konser vermektedir.

📞Müze İletişim : 0 (212) 233 27 20
🌍Web Sitesi :  https://askerimuze.msb.gov.tr/


🚗Müze Adresi : Valikonagi Caddesi, Harbiye, Şişli  Istanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır. Bayramların ilk günleri kapalıdır.
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar : 09.00-16.30
Son giriş saati 16:00’dır.


📍 Harbiye Askeri Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Harbiye Askeri Müzesi Giriş Ücretleri
Tam(Yetişkin) : 60 TL
Öğrenci : 30 TL
Müze Kart Geçerli Değildir.

Pera Müzesi

2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kültür-sanat hizmeti vermek amacıyla kurulan Pera Müzesi dönemsel olarak çağdaş sanatçıların sergileri, tabloları ve seramik v.b eserlerini ziyaretçileri ile buluşturmaktadır. Müze içerisinde çeşitli sanatçıların eserlerinden oluşan Minyatür 2.0 adında kalıcı bir sergide bulunmaktadır. Bu sergiyi sanal olarak 360 derece görüntüler ile burada linkten gezebilirsiniz. Ayrıca tüm dijital sergiler için buraya tıklayın.

Müzenin bulunduğu bina 1893 yılında mimar Achille Manoussos tarafından yapılmıştır. Sonrasında Mimar M. Sinan Genim tarafından tümüyle elden geçirilerek çağdaş donanımlı bir müzeye dönüştürülmüş ve hizmete sunulmuştur.

Müzedeki sergi takvimi ve daha fazla ayrıntı için müzenin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

📞Müze İletişim : + 90 212 334 99 00
🌍Web Sitesi :  https://www.peramuzesi.org.tr/


🚗Müze Adresi : Meşrutiyet Caddesi No:65 34430 Tepebaşı – Beyoğlu – İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır. Bayramların ilk günleri kapalıdır.
Salı – Cuma 11.00 – 18.00
Cumartesi 11.00 – 18.00
Pazar 12.00 – 18.00


📍 Pera Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Pera Müzesi Giriş Ücretleri
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL (12 yaş üstü öğrenciler, öğretim görevlileri, 60 yaş ve üstü)

Ücretsiz: Pera Müzesi Dostları, engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri ve basın mensupları, çarşamba günleri öğrenciler, cuma günleri saat 16.00’dan sonra herkes Pera Müzesi’ni ücretsiz ziyaret edebilir.

Galata Mevlihanesi Müzesi

İstanbul’un il mevlihanesi ve Beyoğlu’ndaki en önemli Osmanlı eseri olarak bilinen Galata Mevlihanesi içerisinde bulunan müze mevlevi kültürüne ait eserler sergilenmektedir. Ayrıca dönem dönem semazen gösterlerileride yapılmaktadır.

Galata Mevlihanesi içerisinde bulunan Semahanede bulunan müzede, divan şairlerinin divanları kronolojik olarak sıralanmıştır. Mevlevihane’de yetişen Şeyh Galib, İsmail Ankaravî, Esrar ve Fasih Dedeler ile Şair Leylâ Hanım’a ait el yazması eserleri de dikkat çeker.

📞Müze İletişim : 02122454141
🌍Web Sitesi : https://muze.gov.tr/muze-detay?SectionId=GLT01&DistId=MRK


🚗Müze Adresi : Galip Dede Cad. No:15,Tünel,34220  Beyoğlu/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi – Cumartesi ve Pazar günlerinde Kapalıdır. Bayramların ilk günleri kapalıdır.

Açılış Kapanış Saatleri: 10:00 – 16:00


📍 Galata Mevlihanesi Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Galata Mevlihanesi Müzesi Giriş Ücretleri
Giriş Ücreti : 60 TL

Doğançay Müzesi

Türkiye’nin ilk çağdaş müzesi olan Doğançay Müzesi, Türk fotoğrafçı ve ressam Burhan Doğançay ve Adil Doğançay’ın eserlerinin sergilendiği bir müze.

📞Müze İletişim : +90 212 244 77 7071
🌍Web Sitesi : http://www.dogancaymuseum.org/


🚗Müze Adresi : Hüseyinağa, Balo Sk. No:42, 34435 Beyoğlu/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günlerinde Kapalıdır. Bayramların ilk günleri kapalıdır.

Salı – Pazar : 10:00 – 18:00


📍 Doğançay Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Doğançay Müzesi Giriş Ücretleri
Giriş ücretsizdir.

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi

Türk Yahudilerinin bu topraklardaki 2600 yıllık tarihi ve kültürel mirası, ülkenin sosyal ve devlet yaşamına olan katkılarının kronolojik olarak yer aldığı Müze, tarihçe, etnografya, dini objelerin sergilendiği Midraş, geleneklerin, yaşam döngüsünün ve yerleşim yerlerinin anlatıldığı bölümlerden oluşmaktadır.

📞Müze İletişim :  +90 212 292 63 33
🌍Web Sitesi : https://www.muze500.com/


🚗Müze Adresi :  Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi No: 39, Beyoğlu, İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri

Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe
10:00 – 17:00

Cuma
10:00-13:00

Pazar
11:00-17:00

Müzeye son giriş saati kapanış saatinden yarım saat öncedir.

Müze, cumartesi Şabat günleri, milli ve dini bayramlarda kapalıdır.


📍 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi Giriş Ücretleri

Orhan Kemal Müzesi

Yakın Türk edebiyatına ışık tutan Orhan Kemal Müzesi, Orhan Kemal Kültür Merkezi’nin katkılarıyla Beyoğlu’nda bulunuyor.

📞Müze İletişim : +90 (212) 252 88 38
🌍Web Sitesi : http://www.orhankemal.org/


🚗Müze Adresi : Kılıçalipaşa Mahallesi, Akarsu Yokuşu Sokak No:30, Cihangir


🚪Açılış Kapanış Saatleri

Cumartesi ve iş günlerinde 10.00 – 18.00 (Pazar günü kapalıdır)


📍 Orhan Kemal Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Orhan Kemal Müzesi Giriş Ücretleri 2024
Tam: 40 TL
Öğrenci: 20 TL

İtfaiye Müzesi

İtfaiye Müzesi 18. yüzyılın ilk çeyreğinden Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar Osmanlı Devleti’nin payıtahtının vazgeçilmez kuruluşlarından biri olan itfaiye teşkilatının bundan dört asır öncesinden günümüze dek süregelen ateşle mücadelesinin serüvenini anlatmaktadır.

📞Müze İletişim : 0212 259 91 24
🌍Web Sitesi : http://itfaiye.ibb.gov.tr/tr/itfaiye-muzesi.html


🚗Müze Adresi : Yıldız Mahallesi Çitlembik Yokuşu Horoz Sokak No : 1 Beşiktaş/İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri

Hafta içi 09:00 – 16:00 saatleri arasındadır.

Cumartesi ve Pazar günü kapalıdır.


📍 İtfaiye Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲 İtfaiye Müzesi Giriş Ücretleri
Giriş ücretsizdir.

Aşiyan Müzesi

Ünlü Türk Şairi Tevfik Fikret`in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı ev olan AŞİYAN; 1940 yılında eşi Nazime Hanım`dan İstanbul Belediyesi tarafından satın alınıp, 1945 yılında Edebiyat-ı Cedide Müzesi olarak açılmıştır. Daha önceleri Eyüp mezarlığında bulunan naaşı, 1961 yılında doğal görünümü ile çok beğendiği bu bahçeye nakledilmiş ve bu tarihten sonra müze “Aşiyan Müzesi” adını almıştır.

Birinci katta Edebiyat-ı Cedideciler`in fotoğraf, kitap ve özel eşyalarının sergilendiği Edebiyat-ı Cedide Odası, Abdülhak Hamit`e ait kişisel eşyalar, tablolar, fotoğraflar, çalışma masası ve koltukların bulunduğu Abdülhak Hamit Salonu, kadın şairlerimizden Nigar Hanım`a ait kitaplar, fotoğraf, resimler, şahsi arşiv ve eşyalarının sergilendiği Şair Nigar Hanım Odası bulunmaktadır. Tevfik Fikret`e ayrılmış olan ikinci katta; şairin yatak odası ve çalışma odası yer almaktadır. Şairin yaşadığı yıllarda yatak odası olarak kullandığı odada; şahsi eşyaları, vefat ettiği yatak ve Mihri Hanım tarafından şairin yüzünden alınan maskın kopyası gibi objeler sergilenmektedir.

📞Müze İletişim : 0 (212) 263 69 86
🌍Web Sitesi : https://istanbul.ktb.gov.tr/TR-165467/asiyan-muzesi.html


🚗Müze Adresi : Aşiyan Yokuşu Beşiktaş İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Pazartesi günleri kapalıdır.

Diğer günler 09:00 – 16:00 arası açıktır.


📍 Aşiyan Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲Aşiyan Müzesi Giriş Ücretleri

Lale Müzesi

İstanbul Lale Müzesi ve Araştırma Merkezi bünyesinde daimi ve süreli sergi salonları, fotoğraf sergi salonu, toplantı ve konferans salonu, açık sergi alanları, kütüphane, uygulamalı eğitim alanları, hediyelik eşya satış reyonları, kafeterya, yönetim ofisleri ile diğer ihtiyaç duyulan donatı alanları bulunmaktadır.

Miniatürk

Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi İstanbul’da Miniatürk Müzesi projesi ile hem tarih ve kültür şehri İstanbul hem medeniyetlerin vatanı Türkiye’ nin bütün zenginlikleri yerli yabancı turistlerin ilgisine sunulmaktadır. Yurtdışındaki örneklerin hemen tamamında olduğu gibi Miniatürk’ te de 1/25 ölçek kullanılmış; böylece maketi yapılan bina ve nesneler ile dünyadaki benzer minyatür kentler arasında ziyaretçilerin kıyaslama yapabilmesi mümkün kılınmıştır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Miniatürk Hakkında Bilgi yazımızı okuyabilirsiniz.

📞Müze İletişim : 0 (212) 222 28 82
🌍Web Sitesi : https://www.miniaturk.com.tr/


🚗Müze Adresi : Örnektepe Mahallesi, İmrahor Caddesi, No.7 Sütlüce 34445 Beyoğlu – İstanbul


🚪Açılış Kapanış Saatleri
Miniatürk haftanın her günü 10:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.


📍 Miniatürk’e Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲  Miniatürk Giriş Ücretleri

Tam: 80 TL
Öğrenci : 30 TL

Düştepe Oyun Müzesi

Türkiye’nin ilk oyun müzesi 19 Mayıs 2015’te Barbaros Mahallesi Mimar Sinan Parkı’nda bulunuyor. Küratörü Sunay Akın olan ve Sahne Tasarımcısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanan Düştepe Oyun Müzesi, 60 bin metrekarelik park içinde bulunan tek katlı ahşap bir bina içindedir.

Parktaki tek katlı bir diğer ahşap bina ve parkın bir bölümü de oyun parkına dönüştürülmüş ve Türkiye’de bir ilk olan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi’nde; 20’yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunları, 150 yıllık satranç takımı, Viktorya Dönemi’nin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu, ilk uzay oyunlarına varıncaya kadar yüzlerce oyun bulunuyor.

📞Müze İletişim : 0216 688 13 29
🌍Web Sitesi : https://www.atasehir.bel.tr/dustepe-oyun-muzesi


🚗Müze Adresi : Barbaros Mahallesi, Mimar Sinan Parkı – Ataşehir


🚪Açılış Kapanış Saatleri

Salı – Çarşamba- Perşembe- Cuma: 08.30 -17.00

Cumartesi – Pazar: 09.30- 18.00

Pazartesi günleri kapalıdır.


📍 Düştepe Oyun Müzesi’ne Nasıl Gidilir. Harita için Tıklayın.


💲  Düştepe Oyun Müzesi Giriş Ücretleri

Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi

Beykoz Belediyesi tarafından şairin adını yaşatmak, eserlerini ve şiirlerini yeni nesillere tanıtmak amacıyla kurulan Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’nde şiir kitapları, şairin fikri ve edebi mücadelesini anlatan yayınlar, hayatından kesitler ve mektupları sergileniyor.

Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’ne nasıl gidilir? Harita İçin Tıklayın.