Bir baraj doğayı ne kadar güzel bir hale getirir? Bunun cevabını arıyorsanız gidebileceğiniz yerlerden biri Karacaören Baraj Gölleridir. Ortaya çıkardığı manzara, yeşilin ve mavinin buluştuğu muhteşem güzelliği ile neredeyse her noktasında harika vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri olabilir. Karacaören Barajı çevresinde yapılabilecek aktiviteler var. Bu yazımızda sizlere Karacaören Barajı hakkında bilgi vererek bölgede neler yapılır, nasıl gidilir gibi kısa bilgiler vereceğim.
Yazı Başlıkları
Karacaören Barajı Hakkında Bilgi
Bölgede Karacaören-1 ve Karacaören-2 olmak üzere 2 adet baraj bulunmaktadır. Bu barajlar Hidroelektrik santrali olmanın yanısıra sulama ve taşkın kontrolü vazifeside görmektedir. Karacaören-1 barajı 1990 yılında Karacaören-2 barajı ise 1993 yılında faliyete geçmiştir.

Karacaören Barajı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Barajlar Burdur’un Bucak ilçesi sınırlarında bulunuyor. Ayrıca baraj gölünün bir kısmı Isparta il sınırlarınada geçiyor. Baraj gölleri Bucak ilçesine yaklaşık 30 km, Burdur’a 75 km, Isparta’ya yaklaşık 60 km, Antalya’ya yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunuyor.
Bucak ilçe merkezinden geliyorsanız ilçenin doğu tarafına, Beşkonak köyü yönüne doğru devam ederek baraja ulaşabilirsiniz. Burdur, Isparta veya Antalya yönlerinden ulaşım için D685 Isparta – Antalya Karayolu kullanılabilir.
Karacaören Baraj Gölleri Hakkında Bilgi
Karacaören-1 baraj gölü yüzölçümü ve tuttuğu su miktarı bakımından Karacaören-2 baraj gölünden büyüktür. 2 nolu baraj gölü kıyısında Isparta-Antalya D685 karayolu paralel olarak ilerlemektedir. Bu karayolu üzerinde bir çok Alabalık ve dinlenme tesisi bulunmaktadır. Eğer bu karayolunu kullanacaksanız yaklaşık 5 km olan bu göl kıyısı geçişinde eşsiz manzaralar sizleri bekliyor. Bu yolda araç sürmek oldukça zevkli oluyor.
Karacaören Barajı Seyir Terası
İsmini Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Karacaören Köyünden alan barajlara tepeden bakmanın en iyi yolu yine Karacaören köyü sınırlarında bulunan seyir terası. Seyir terası Karacaören-2 barajını muhteşem bir noktadan gözler önüne seriyor.

Bayraklı Tepe olarakta bilinen seyir terası alanında yöresel ürünlerin ve közde kahve, çay gibi içeceklerin satıldığı bir sergi alanı ve oturmak için masalarda mevcut.

Burdur – Antalya karayolu üzerinde Karacaören köy tabelasını gördüğünüz yerde köye doğru dönüş yapın ve köy merkezinden cami minaresini (Baraj Cami) gördüğünüz yöne doğru devam ederek yukarıya doğru tırmanın. Yolun sonunda bulunan köy yerleşkesinde aracınızı bırakarak yaklaşık 20-30 metre yürüyerek seyir terasına ulaşabilirsiniz.
Karacaören Barajı Konaklama
Seyir terasının hemen alt bölümünde göl kenarında Saklı Göl Evleri adında 4 yıldızlı bir konaklama merkezi bulunuyor. Çadır ve Bungalov tarzı evlerin bulunduğu işletmede kahvaltı dahil konaklama fiyatları bulunuyor.

Hotel hakkında ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için buraya tıklayabilirsiniz.
Piknik Alanları
Ülkemizdeki bir çok baraj gölü çevresinde olduğu gibi Karacaören Baraj Göllerinin çevresindeki uygun her noktada piknik veya kamp yapabilirsiniz. Eşsiz, el değmemiş ve keşfedilmeyi bekleyen bir çok noktası olan baraj göl kıyıları doğa tutkunları için idealdir.
Alabalık Restoranları
Yukarıda da belirttiğim gibi Karacaören – 2 baraj gölü kıyısı Isparta – Antalya karayoluna paraleldir. Bu yol kenarlarında bir çok alabalık restoranı ve dinlenme tesisi bulunmaktadır. Bu işletmelerden herhangi birinde durarak muhteşem göl manzarası eşliğinde göldeki alabalık çiftliklerinde yetiştirilen canlı alabalığın lezzetini tadabilirsiniz.

Yol Üzeri Mola
Tüm bunlara ek olarak eğer baraj kenarında bulunan yollardan birini kullanıyorsanız yaz aylarında bir çok insanın yol kenarında durarak güzel manzarayı izlediğini görebilirsiniz. Yol üzerinde kısa bir mola vererek güzel fotoğraflar çekebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Balık Avı
Bazı balık avcıları tarafından baraj gölleri kullanılıyor. Barajın bazı kısımlarında 30 yıllık bir baraj olması nedeniyle eski ağaç kökleri bulunuyor ve misine takılabiliyor. Köylülerden alınan bilgiye göre gölün karşı tarafında daha rahat balık tutma imkanı bulunuyor. Genellikle sazan balığı ve çiftliklerden kaçan alabalıklar oltaya takılabiliyor. Gölün bazı noktalarında balık tutmanın yasak olduğunu belirten tabelalar mevcut.
Yuvacık Barajı Hakkında Bilgi, Nerede, Nasıl Gidilir, Neler Yapılır?
Marmara bölgesinde aynı doğal güzellikleri barındıran Yuvacık Barajına da bir göz atmalısınız.