Kurşunlu Şelalesi Tabiat parkı
Kurşunlu Şelalesi Genel Görünümü

Hani bir adada mahsur kalan insanları anlatan filmler olur ve bir noktada su kaynağı bulurlar. Bu kaynaktada balta girmemiş bir ormanda şelale ve muhteşem bir görsel şölen sunan bir şelale bulunur. Antalya’nın Aksu ilçesi sınırlarında bulunan Kurşunlu Şelalesi aynı bu filmlerdeki bu sahneleri aratmayan güzellikte bir doğal görsel şölen sunan bir Tabiat parkı içerisinde bulunuyor.

Mükemmel bir doğaya sahip olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı sadece şelaleden ibaret değil. İçerisinde yeşilin her tonunu görebileceğiniz gibi gölet içerisinde balıklar ve ördeklerin yanısıra bir çok kuş çeşidi, sincap, tavşan, kaplumbağa gibi hayvanların yaşadığı bir doğal yaşam alanı.

Bu yazımıda sizlere Kurşunlu Şelalesi Nerede ve Nasıl Gidilir, Kurşunlu Şelalesinde Neler Yapılır bunların bilgisini vereceğiz.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Tabiat Parkı Antalya il merkezine yaklaşık 20 km (19 dk) mesafede Aksu ilçesi sınırlarında bulunuyor. Ulaşım için Antalya merkezinden Serik ilçesi yönüne doğru giderken Isparta Burdur Denizli Ankara  kavşağınından bu yöne doğru dönüş yapılması gerekiyor. Bu kavşakta Kurşunlu Şelalesi yön tabelasınıda görebilirsiniz.

Bu kavşaktan döndükten sonra 5 km sonra Kurşunlu Şelalesi 2 tabelasını göreceksiniz. Buradan dönüş yaparak Tabiat Parkı girişine ulaşabilirsiniz.

Antalya’da 81 nolu otobüsler Kurşunlu Şelalesine ulaşabiliriyorsunuz.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Tabiat Parkına giriş ücreti Yetişkin için 8 TL, Öğrenci için 4 TL.

Otopark ücretiz. Tabiat parkının giriş kapısının bulunduğu noktada yol üzerinde otopark bulunuyor. Aracınızı buraya bırakarak Kurşunlu Şelalesini görmek için yaya olarak giriş yapmanız gerekiyor.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Kurşunlu Şelalesini besleyen akarsu debisi yaz aylarında azalıyor. Ancak hiç bir zaman kesilmiyor. Tabiat parkına sonbahar, ve ilkbaharın ilk zamanlarında gidilmesi durumunda gürül gürül akan şelaleyi izleyebiliyorsunuz. Yaz aylarında bu su azalmasına yakın zamanda Aksu Barajından yapılacak olan hat ile dereyi besleme ile çözüm bulunacağı belirtiliyor.

Tabiat Parkı 1986 yılından bu yana ziyaretçilere açık.

🌊Şelale suyu yaklaşık 18 metre yükseklikten dökülüyor.

🎟Giriş ücretini ödedikten sonra taş merdivenlerden aşağı doğru bir süre iniyorsunuz. Yaklaşık 100 basamak.

⭐Şelalenin bütün çevresini saran patika yollar ve yürüyüş için yapılan ahşap platformlarda yürüyerek muhteşem doğanın ve eşsiz şelalenin tadını çıkarabilirsiniz.

📷Fotoğraf çekebileceğiniz harika noktalar ve arka planlar bulabilirsiniz.

🍽Adeta saklı cennet gibi olan Kurşunlu Şelalesi içerisinde piknik yapma imkanı bulunuyor. Yerde ateş yakmak yasak ancak ayaklı mangal takımlarını kullanan ziyaretçiler var.

🌴Şelale çevresini patika yollar üzerinden gezmek için 1 saat oldukça yeterli oluyor. Sonrasında dinlenmek için içeride bulunan cafelerde oturabilir veya kendi getireceğiniz yiyecek içeceklerinizi uygun bir yerde oturarak yiyebilirsiniz.

🐟Park içerisinde bulunan akarsu içerisindeki balıkları görebilecek temizlikte. Bir çok balık çeşidi bu akarsu içerisinde barınıyor. ⛔Suya yüzme amaçlı girmek yasak.

Tabiat Parkı içerisindeki yeşillik genelde som kızılçam ormanlarından ve maki elemanlarından oluşmaktadır.

Çocuklar için oyun alanları, seyir terası bulunuyor.

Şelalenin bulunduğu alanda Tabiat Parkı içerisinde Osmanlı Kahvecisi ve Hikaye Cafe gibi işletmeler bulunuyor. Harika bir iç mekana sahip olan bu iki işletmede oturup manzaranın tadını çıkarırken bir şeyler yiyip içebilir ve dinlenebilirisiniz.