Şirince Köyü’nden dönüşte, Selçuk’a varmadan 2 km. önce, vadinin yamacında bulunan Sütini Mağarası ilçenin önemli bir mağarasıdır. Mağarada, beyaz su damlalarının oluşturduğu sarkıt ve dikitler vardır.

Doğum yaptıktan sonra sütü yeterli olmayan kadınların mağaradaki damlayan sudan içmeleriyle, mağaraya çıkamayan kadınların ise mağaradan getirttikleri taşları memelerine koymalarıyla sütlerinin çoğalacağına inanılır.

Şirince Köyü Hakkında Bilgi

Selçuk’a 9 km. uzaklıktaki Şirince Köyü geçen yüzyıldaki kentsel dokusunu aynen korumuştur. Köyün kuruluşu M.Ö. 5. yüzyıla dek uzanır. Eski adları Kırkınca ve Çirkince olan köyün Aydınoğulları’nın istilasından kaçan Efesliler tarafından mesken edildiği söylenir. Köy mimarisini yansıtan evler kâgir, çok pencereli ve pencere ebatlarıyla aynı oranda asma balkonları olan iki katlı binalardır.

Şirince’de, Müslüman nüfusun yanı sıra Ortodoks Hıristiyanlar her sene 15 Ağustos’ta Meryem Ana Evi’ne ziyaret düzenlerler. Şirince, ev şarapçılığı, geleneksel yemekleri, otantik yapısı ve yaşantısıyla bir nostalji köyüdür.