Kapankaya Seyir Terasından Göller Manzarası

Yedigöller Milli Parkı Türkiye’nin en çok bilinen milli parklarından biridir. Bolu’da Abant Gölü, Gölcük Gölü ile birlikte en fazla ziyaret edilen milli parklardan olan Yedigöller Milli Parkı doğal ortamı ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

Milli Park içerisinde heyelan nedeniyle vadilerin önlerini kapatması sonucu sonucu yıllara dayalı olarak oluşmuş 7 adet göl bulunmaktadır. Bu nedenle Yedigöller olarak adlandırılmıştır.

Yedigöller Milli Parkı Hakkında Bilgi

Milli park içerisinde Serin Göl, Büyük Göl, Derin Göl, İnce Göl, Nazlı Göl, Kuru Göl, Sazlı Göl olmak üzere 7 adet göl bulunmaktadır.

1965 yılında Milli Park ilan edilen Yedigöller muhteşem doğasını o tarihten bu yana korumuş. Tüm gölleri gezip görmeniz için 1 tam gününüzü harcamanız gerekebilir. Oldukça büyük bir orman içerisinde bulunan Milli Park’ın tüm gölleri birbirinden eşsiz güzellikte ve görülmeye değer.

Yedigöller Milli Parkında Neler Yapılır?

Milli park içerisinde göl kenarlarında ve park genelinde çok sayıda masa bulunuyor. Bu masalarda doğa ile içiçe bir ortamda güzel bir piknik yapabilirsiniz. Milli park giriş noktasına civarında mangal yakma ocakları bulunmaktadır. Bolu güzergâhında Ayı Kayası Yedigöller’e girmeden 5 km önce sağ tarafınızda kalacaktır. Devrek tarafında da yeni açılan Devrek tesisi Yedigöller’e girmeden 4 km önceden sizi karşılayacaktır. Bu noktalar haricinde farklı bir noktada herhangi bir sebeple ateş yakmak yasak.

Göllerde ücret karşılığı olta balıkçılığı yapılabiliyor. Mayıs ve Eylül dönemlerinde Büyükgöl ve Deringöl’de olta balıkçılığı yapmanız mümkün. Bu göllerde Göl alası ve gökkuşağı Alabalığı bulunuyor.

Park içerisindeki yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşü yaparak gölleri gezmeniz mümkün.

Yedigöller Milli Parkı Şelale, dilek çeşmesi ve gülen kayalar ziyaret edilebilecek noktalar. Bu noktalara kısa bir doğa yürüyüşü ile ulaşabilirsiniz. Daha önceleri park içerisinde bulunan ve bir çok ziyaretçi tarafından ilgi odağı olan Pisagor Ağacı yakın bir zamanda kırılmış.

Kamp alanlarında çadır kurarak doğa ile başbaşa bir gün geçirebilirsiniz. Kamp yapacakların akşam saatlerinde bölgenin oldukça soğuk olduğunu bilmesinde fayda var. Milli park içerisinde 2 adet kamp alanı bulunuyor. Yaz aylarında hafta sonu oldukça kalabalık olması nedeniyle mümkünse hafta içi gelmeniz faydalı olacaktır. Nazlıgöl kamp alanında WC bulunuyor. Powerbank getirmeniz önemli çünkü kamp alanında bulunan prizler yeterli değil. Akşam 20:00’den sonra teneke veya varil içerisinde ateş yakabilirsiniz. odun ve kömür getirmeniz kolaylık sağlayacaktır.

Kuzey tarafında giriş noktasına yakın noktada gözetleme kulesi bulunmaktadır. Yolunuz düşerse muhteşem doğa manzarasını görebilirsiniz.

Ayrıca Bolu merkezinden gelen yol üzerinde (güney tarafı) Milli park girişine gelmeden önce Kapankaya Seyir Terası bulunur. Yedigöller’e gelmeden 4 km önce yol kenarında ahşap merdivenlerden yaklaşık 3 dakika çıkarak ulaşılabilir. Buraya çıkarak  Yedi gölleri ve eşsiz manzarayı seyredebilirsiniz. Bolu tarafındaki yolu kullanıyorsanız Kapankaya Seyir Terasına mutlaka uğramalısınız.

Kapankaya Seyir Terasından Göller Manzarası

Yedigöller Milli Parkında Bulunan Ağaç Türleri

Yedigöller milli parkında çoğunlukla kayın ağaçlarıdır. Aynı zamanda meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, göknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk gibi ağaçlar bulunmaktadır.

Koruma alanı içerisinde ve çevresinde geyik, karaca, ayı, domuz, kurt, tilki ve sincap gibi yaban hayvanı türleri bulunmaktadır.

Yedigöller Milli Parkı Konaklama

Milli park içerisinde çadır kampı yapmanın yanı sıra bungalov evlerde konaklama yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.

Habitat Mesire Evleri
İletişim: 0850 241 15 81 / 0533 146 31 21 / 0374 229 40 10
Yedigöller Milli Parkı 14300 Mengen, Bolu Türkiye
E-posta: bilgi@yedigollermillipark.com
Web Sitesi

Yedigöller Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Milli park Bolu’nun Mengen ilçesine bağlıdır. Ulaşım için Bolu merkezi ve Mengen tarafı olmak üzere 2 farklı yol bulunmaktadır.

İstanbul tarafından bölgeye ulaşım için Bolu yönündeki yol kullanılmaktadır.

Anadolu TEM Otoyolu üzerinde Bolu Batı çıkışı kullanılarak otobandan çıkın D100 karayoluna bağlanın ve bu yoldan Bolu merkezine doğru ilerleyin. (Otoban Çıkışında Yedigöller Milli Parkı tabelası bulunuyor.) Bu noktadan sonra tabelaları izleyerek milli park yoluna girebilirsiniz.

Diğer yol ise Mengen ilçe merkezinden geçerek Zonguldak yönüne doğru giderken yol üzerinde bulunan Yedigöller Milli Parkı kavşağı kullanılarak ulaşabileceğiniz yoldur.

Yedigöller Milli Parkı İstanbul’a 300 km, Ankara’ya 220 km, Bolu merkezine yaklaşık 40 km, Düzce merkezine ise yaklaşık 90 km mesafede bulunmaktadır.

Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücreti 2020

🙎‍♂️Şahıs 6 ₺
🚴‍♀️Bisiklet 6 ₺
🏍Motorsiklet-ATV 9 ₺
🚗Otomobil-Kamyonet-Pickup 18 ₺
🚐Minibüs 54 ₺
🚌Midibüs 90 ₺
🚍Otobüs 162 ₺

Çadır Kamp Alanı Ücretleri

⛺Çadır Alanı (1 Ünite Çadır Alanı) 34 ₺ (Günlük)
🚐Karavan 40 ₺ (Günlük)

Kır Evi Ücretleri

3 Yataklı Kır Evi Günlük 335 ₺
4 Yataklı Kır Evi Günlük 405 ₺
5 Yataklı Kır Evi Günlük 470 ₺
6 Yataklı Kır Evi Günlük 525 ₺
Misafirhane (Günlük) 100 ₺

Yedigöller Milli Parkı Habitat Restaurant Fiyatları 2020 

Kahvaltı Tabağı : 25 TL
Serpme Kahvaltı (2 Kişilik) : 80 TL
Köy Kahvaltısı (2 Kişilik) : 100 TL

Yedigöller Milli Parkı Gölleri

Seringöl

Seringöl tabelası ve seringöl görüntüsü
Seringöl

Milli parkın kuzey tarafındanki giriş noktasına en yakın noktada bulunan göl Serin göldür. 1758 m2 bir alanı dolduran Serin Göl etrafında oturma alanları bulunmamaktadır. Göl etrafında yürüyüş yapabileceğiniz yollar bulunuyor.Derinliği 2,5 metredir. Göl kenarında ağaç kökleri ile yapılmış bir çeşmeden içilebilir su akmaktadır.

Büyükgöl

Büyükgöl

Yedigöller Milli Parkı içerisinde bulunan göller içerisinde en büyük olan göl adından da anlaşılacağı gibi Büyükgöl’dür. Toplam 24895 m2 havuz alanına sahip göl aynı zamanda milli parkın en çok bilinen ve çoğu Yedigöller Milli Parkı fotoğraflarında yer alan göl olarak bilinir. Derinliği yaklaşık 15 metredir. Göl içerisinde canlı alabalık yetiştiriciğili yapılmaktadır. Bu canlı alabalık istasyonu ülkedeki ilk alabalık üretim istasyonu olarak bilinir. 1969 yılında kurulmuştur.

Yedigöller Milli Parkı ziyaretinizde ihtiyaçlarınızı karşılayacak tüm imkanlar Büyükgöl yakınlarında bulunmaktadır. Yeme, içme, dinlenme, WC gibi ihtiyaçlar için çeşitli işletmelere ulaşabilirsiniz.

Göl etrafında bulunan platformlarda mükkemel fotoğraflar çekebilir ve muhteşem göl ve doğa manzarasını görebilirsiniz.

Deringöl

Milli parkın kamp alanı olarak kullanılan bölümü Deringöl kıyısında bulunmaktadır. 1758 m2 alana sahip olan göl 2,5 metre derinliğe sahiptir.

İncegöl

Milli parkın en küçük göllerinden biridir. Bolu tarafındaki girişte bulunmaktadır. Adı gibi ince ve zarif bir görüntüsü vardır.

Etrafındaki flora ile neredeyse göl yüzeyi hiç güneş göremecek kadar sarılmış harika bir görüntü sunar. Milli park içerisindeki yol üzerinde olması nedeniyle ulaşımı kolaydır.

Nazlıgöl

Milli parkın 2. büyük gölüdür. Kamp yapılacak bölge bulunmaktadır. Milli park içerisinde Nazgıgöl kamp alanında akşam saatlerinde ısınma amaçlı ateş yakmaya (yer ateşi yasak) izin verilmektedir. 

Sazlıgöl

5950 m2 büyüklüğündeki Sazlıgöl milli park içerisindeki yolun dışında yaya olarak ulaşılabilecek bir noktadadır. Göle ulaşım için kullanılan yol kolaylıkla yürünebilecek küçük bir doğa yürüyüşü rotasıdır. Milli parktaki göller içerisinde en yeşil olan göldür. Öyleki Sazlıgölün yüzeyi bile yeşil örtü ile kaplıdır. Gölün muhteşem bir fotoğrafik görüntüsü vardır.

Ulaşım açısından diğer göllere göre biraz daha zahmet gerektirdiği için Sazlıgöl biraz daha sakindir. Ancak bu doğal güzelliği mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Kurugöl

Yol kenarında bulunan Kurugöl yaz aylarının büyük bir bölümünde kuruması nedeniyle dikkat çekmemektedir. Göl florası ve manzarası görülmeye değer.  Milli parkın en küçük gölüdür. 500 m2 alana sahiptir.